REKLAMA

Dzień Otwarty u bieszczadzkich pograniczników. W programie same niespodzianki! SPRAWDŹ

GRANICA / PODKARPACIE. Bieszczadzcy pogranicznicy szykują coś specjalnego dla tych, którzy myślą o wstąpieniu w ich szeregi. Na 24 maja zaplanowano Dzień Otwarty Bieszczadzkiego Oddziału SG. Trzeba się spieszyć! Ilość miejsc jest ograniczona!

Wydarzenie zadedykowane jest osobom, które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej. Zgłoś się, zobacz jak wygląda codzienna służba funkcjonariusza SG od „kuchni”, poznaj służbę i dołącz do niej! – czytamy na stronie BiOSG.

To już druga edycja Dni Otwartych organizowanych przez Bieszczadzki Oddział SG.

Wydarzenie odbędzie się 24 maja w godz. 9-15. Jest zadedykowane osobom w wieku 18-34 lat, które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej.

Uczestnicy wydarzenia będą mieli niepowtarzalną możliwość praktycznego zapoznania się z zadaniami Straży Granicznej oraz m.in. z wyposażeniem wykorzystywanym przez funkcjonariuszy w codziennej służbie. Na przykładzie placówki SG w Medyce zostanie zaprezentowany m.in. sposób dokonywania kontroli ruchu granicznego oraz ochrony granicy państwowej – uzupełnia mjr Elżbieta Pikor, rzecznik BiOSG.

Osoby zakwalifikowane do udziału zostaną szczegółowo zapoznane z zasadami naboru do służby. Ilość miejsc jest ograniczona, organizator zaplanował ich 40 – decyduje kolejność zgłoszeń.

Rejestracja do udziału będzie realizowana wyłącznie poprzez e-mail: nabor.biosg@strazgraniczna.pl

W zgłoszeniu należy podać:

  • imię i nazwisko,
  • rok urodzenia,
  • nr telefonu,
  • adres e-mail.

Osoby zakwalifikowane do udziału otrzymają informację zwrotną wraz ze szczegółowym planem wydarzenia. Bieszczadzki OSG zapewni uczestnikom transport na trasie z komendy OSG w Przemyślu do Medyki i z powrotem.

Po osiągnięciu wymaganych 40 uczestników, zostanie także utworzona 10-osobowa lista rezerwowa. Osoby te wezmą udział w wydarzeniu w przypadku rezygnacji osób zarejestrowanych na liście głównej.

BiOSG

 

25-04-2019

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij

Napisz komentarz przez Facebook


lub zaloguj się aby dodać komentarz


Pokaż więcej komentarzy (0)